Ritual ensi-ilta lokakuussa

11 elokuun, 2014
admin

”Ritual” –esitys tutkii rituaalin kaipuuta ja rituaalin tajua -tajua samassa mielessä kuin huumorin tai draaman ritual_tulitajua- esityksellisin keinoin. Se koostuu useista toisiaan kommentoivista kohtauksista ja rituaalisista hetkistä jotka kaikki lähestyvät rituaalin käsitettä eri suunnilta. Tarkoituksena on muodostaa eräänlainen piiritystila jossa rituaalia ei määritellä mutta sitä lähestytään eri suunnilta.

Esitys toteutetaan teatteri Quo Vadiksen design-jurtassa, joka on rakennettu teatterin tekemistä varten. Quo Vadiksen jurtta on viimeiset seitsemän vuotta kiertänyt ympäri Suomea ja Eurooppaa menestyksekkäästi. Rituaalin tutkimiseen se tarjoaa erinomaisen välineen: jurtta itsessään muodostaa erilaisen tilan, kehyksen joka tekee mahdolliseksi asioita jotka muuten eivät olisi mahdollisia. Tässä mielessä jurtta itsessään herkistää kohtaamaan kehyksen merkityksen niin rituaalisissa kuin esityksellisissä tilanteissa.

”Ritual 3.0” on osa Otso Kauton tohtoritutkimusta Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun Esittävien taiteiden tutkimuskeskuksessa. Tutkimuksen aiheena on ”Rituaalin ja ritualisoinnin suhde uskoon ja uskottavuuteen”. Tohtoritutkimuksen ohjaajina toimivat Dosentti Terhi Utriainen ja Professori Esa Kirkkopelto.

Esityksen käsikirjoittajat, Marko Järvikallas ja Otso Kautto tunnetaan lukuisista töistä maamme eri teattereissa. Helsingissä heidän töitään on nähty mm Suomen Kansallisteatterissa.

Esitys kestää 1 h 40 min ja se esitetään ilman väliaikaa. Tanakasta sisällöstä huolimatta esitys on myös täysipainoista teatteria: esityksellisyyden ja teatterin rituaalisten ulottuvuuksien takia tutkimus on paketoitu petollisen viihteelliseen muotoon.

Esityksen musiikki on kokonaisuudessaan Teatteri Quo Vadiksen omaa tuotantoa, ja siitä vastaa näyttelijä-muusikoista koostuva Poetry Band. Esityksen visualisointi on kuvataiteilija Tuula Nikulaisen käsialaa, ja sen ytimessä on huopaköysien moninainen käyttö. Punaiset huopaköydet ovat tässä esityksessä muuntuvia ”kaiken symboleja”.

Voit jättää tähän viestisi

Required fields are marked *.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com
<span>%d</span> bloggaajaa tykkää tästä: