Ritual-luentoesitys

4 joulukuun, 2015
admin

RITUAL – luentoesitys

 

Teatteri Quo Vadis aloitti Ritual – luentoesitysten sarjan vuonna 2014.  Jokainen esitys on oma ainutlaatuinen kokonaisuutensa.

 

Rituaali käsitteenä on konstruktio jonka määrittely on vaikeaa, samanaikaisesti sen käyttö on selkeää ja kommunikoi muuten hankalasti kuvattavia asioita. Ritual -luentoesitys tutkii rituaalin käsitettä rituaalin tajun ja mahdin kaipuun näkökulmasta. Se yhdistää näyttämöllisiä elementtejä: luentoa, draamaa ja musiikkia teoriaan. Taide ja tiede katsovat toisiaan saman teeman läpi. Esityksiä  on tehty tiede (tai tiede-taide) konferensseihin, joissa niitä on kiitelty tervetulleena lisänä akateemisen puheen keskelle. Samalla on huomattu että esitysmuoto ei ole antoisa vain akateemiselle yleisölle, vaan muoto voisi tarjota tutkimuksen lisäksi erinomaisen kanavan taiteellisen tutkimuksen kansantajuiseen saatavuuteen (popularisointiin). Rituaaliluentoja esitetään suomeksi ja englanniksi.

 

Luentoesityksen kehittely liittyy esityksen ohjaajan Otso Kauton tohtoritutkimukseen Teatterikorkeakoulun TUTKEssa (esittävien taiteiden tutkimuskeskus).

 

Luentoesitykset on tilattavissa vierailulle.

Kommentointi on suljettu.

Create a website or blog at WordPress.com
<span>%d</span> bloggaajaa tykkää tästä: