Ikonit_nettiotsikko

Ikonit / Icônes – Leipää, ruusuja ja ikoneita

Osan Quand Je Parle de Sexe et de Christ ensi-ilta oli 29.5.2018 Art Studio Théâtressa, Pariisissa.

Koko trilogia nähtiin Pariisissa Théâtre de Ménilmontant’n ”Rêves d’avant l’aube” -festivaalilla heinäkuussa 2018.

…ja siinä piilee asioiden merkitys: että saisi hengittää, vielä kuoleman jälkeenkin, HAPPEA, eikä tätä paskaa jota olen tunkenut sieraimeni täyteen tämän kaupunginosan passienrekisteröintitoimistossa… 

Teatteria, tanssia, kuvataidetta ja musiikkia yhdistävä projekti tutkii ikoneita – uskonnollisia, poliittisia, taiteellisia, henkilökohtaisia. Dramaturgian pohjana toimii sata vuotta Venäjän ja Neuvostoliiton historiaa, Vallankumouksesta nykypäivään. Ikonien kertomuksia yhdistää uskomisen tarve, jolle antavat kasvot sekä kristilliset, slaavilaiset että vallankumoukselliset ikonostaasit.

Usko rakkauteen, usko ideologiaan, usko jumaliin ovat sitä happea, jota Ikoneissa hengitetään. Esitys koostuu mm. Vladimir Majakovskin, Aleksandr Blokin, Lili Brikin ja Elsa Triolet’n, Aleksei Tolstoin, Leonid Zorinin, Svetlana Alexievitchin, Ivan Viripajevin ja Tony Kushnerin teksteistä, jotka jakautuvat viiteen näytökseen : Kaste, Uhrilahja, Vihkiminen, Ehtoollinen ja Hautajaiset.

Ikonit / Icônes on yhteistuotanto ranskalais-suomalaisen Collectif Boxon Sentimental -ryhmän kanssa. Kollektiiviin kuuluu Pariisissa ja Helsingissä työskenteleviä freelance-taiteilijoita, pienempiä teatteriryhmiä ja nuoria tutkijoita.

Esitys toimii myös galleriana Collectif Boxon Sentimental -ryhmän kuvataiteilijoille, jotka maalaavat ja rakentavat ikoneita harjoitusten lomassa.

Työryhmä

Ohjaus ja dramaturgia Carmen Kautto
Puvustus Marion Duvinage
Musiikki Pierre Fourmeau
Rooleissa Ronia Ava, Youssef Chehady, Jamy Dequiedt, Minerva Kautto, Anna Korolainen
Kuvataiteilijat Mexia Dubach, Youssef Chehady, Pierre Fourmeau, Minerva Kautto

Collectif Boxon Sentimental -ryhmän lisäksi yhteistyökumppaneita ovat Pariisin Yliopisto (Université Paris Sorbonne Nouvelle) sekä Maison Jacques Copeau, joka järjesti syyskuussa 2017 kollektiiville residenssipuitteet Bourgognessa, Jacques Copeaun legendaarisessa talossa.

Video: Dimitri Dequiedt

Collectif Boxon Sentimental

Maison Jacques Copeau

Create a website or blog at WordPress.com
<span>%d</span> bloggaajaa tykkää tästä: