Teatteri Quo Vadis

Theatre Quo Vadis

 

19-11-15-50.jpg

Mamma ska räddas: Annina Rokka

MAMMA SKA RÄDDAS

”Annina Rokka är iklädd en rokokoklänning som innehåller hela världen: öknar och kameler, hav och båtar. Färden går genom gråtblått, turkost och ultramarin. Det är en fantasifull saga om något som vi vuxna har svårt att tala om: sorgen.” (SvD 11.7.2011, Lars Ring)

 

Mamma ska räddas är en visuellt förtrollande äventyr för barn. Föreställningen av den finska teatergruppen Quo Vadis presenteras i en yourt på flera språk, även på svenska.

Mamma ska räddas är en berättelse om en Flicka, Mamma, och Blå. Flickan mår inte bra och behöver Mamma för att skölja henne, men det kan hon inte göra, för hon har blivit kapad av det Blåa inne i en blå fotograf. Flickan besluter rädda Mamma, men först måste hon hitta Blå. Hon råkar in i ett äventyr till ett ök, det blåa havet, blå berg… Äntligen hittar hon det Blåa och Mamma blir räddad.

Mamma ska räddas är en saga om barnens mod vid mammans depression. Order depression är inte uttalat i pjäsen.

Scenograf Nina Mansikka och aktris Anniina Rokka har designat den förtrollande kostymen av filt. Kostymen innehåller landskap, karaktär och äventyr. Efter°t skrev författarna Markku Hoikkala och Otso Kautto pjäsen för de lilla åskådarna.

Pjäsen är riktat för barn över 5 år. I yourtan finns det plats för ungefär 90 barn.

Teater Quo Vadis specialiserar i att producera sina verk i olika språk. Utan finska och svenska har de versioner av Mamma ska räddas i engelska, franska, spanska, ryska och tyska.

Under 2017 i Sverige Teatteri Sydänkäpy turnerar med Mamma ska räddas i samarbete med Quo Vadis.

Pidä blogia WordPress.comissa.
%d bloggers like this: