Teatteri Quo Vadis

Theatre Quo Vadis

DSC_1255-01_preview (1)

Sisarelleni: Maija Rissanen ja Minerva Kautto. Kuva: Ida Stenros

SISARELLENI

Aikuistumisriittejä

Teatteri Quo Vadiksen vuoden 2018 pääproduktio on kantaesitysteos ”Sisarelleni”. Näytelmän kirjoittaa ja ohjaa näytelmäkirjailija-dramaturgi-ohjaaja Marko Järvikallas (TeM).

Sisarelleni kuvaa kahta sisarusta, jotka ottavat ensiaskelia aikuisuuteen. Kaikki ei vaan mene ihan niin kuin pitäisi. Oikeastaan mikään ei mene niin kuin pitäisi. Siirtymäriitti aikuisuuteen on ajautunut tuntemattomille, levottomille urille.

Nämä ovat tyttöjä, joiden ystävä et halua olla koulussa, etkä etenkään koulun ulkopuolella. Nämä ovat tyttöjä, joiden kanssa haluaisit vielä vähemmän olla vihamies.

Hiljan ja Marjan mielessä sekoittuvat heräilevä seksuaalisuus, aikuisten monitahoinen kaksinaismoralismi ja lukuisat kirjoittamattomat säännöt joiden tulkinta tuntuu mahdottomalta. Yliseksualisoitunut maailma syöttää nuorille vääristyneitä käsityksiä seksuaalisuudesta, käsky ”nauti” muuttuu taakaksi – ja johtaa lopulta tragediaan:  tytöt kohdistavat ahdistuksensa naapurin mieheen, joka saa maksaa karvaasti koko sukupuolensa puolesta. Viimeisenä ilmaan jää kysymys: Onko syyllinen se, joka teon teki – vaiko vallitseva ilmapiiri, joka on välillisesti ajanut hänet tekoon?

DSC_1590-01_preview[1]

Sisarelleni: Maija Rissanen ja Minerva Kautto. Kuva: Ida Stenros

Pidä blogia WordPress.comissa.
%d bloggers like this: