Teatteri Quo Vadis

Theatre Quo Vadis

DSC_1590-01_preview[1]

Sisarelleni: Maija Rissanen ja Minerva Kautto. Kuva Ida Stenros.

TEATTERI QUO VADIS

The Nomads of Finnish theatre

… kun teot ovat runoutta ja sanat tekoja…

Quo Vadis on ammattiteatteri, joka on vuodesta 1985 lähtien luonut omaa estetiikkaa ja näyttämökieltä. Ryhmästä on 30-vuoden aikana kehittynyt monissa yhteyksissä palkittu, ympäri maailmaa esiintyvä teatteri. Quo Vadis on vieraillut lukuisia kertoja mm. Ranskassa, Espanjassa, Saksassa, Venäjällä, Ruotsissa ja Puolassa, ja sillä on useita eurooppalaisia teattereita yhteistyökumppaneina.

Teatterin toiminta keskittyy tekemisen tapoihin, joissa luodaan ajallisesti pitkiä kaaria, ja joissa esittäminen ja jatkokehittely vuorottelevat. Joustavat tuotantotavat tekevät mahdolliseksi tutkivan teatterin, jossa esitys ei ole pelkästään lopputulos vaan itsessään tapa tutkia ja kasvattaa ymmärrystä esityksellisin keinoin.

Quo Vadis-teatterilla ei ole vakituista esitystilaa vaan se on toiminut alusta alkaen kiertävänä teatterina. Esityksiä on nähny useiden teattereiden näyttämöillä, festivaaleilla, ulkotiloissa, teatterijurtassa, veneessä, yksityisasunnoissa… Quo Vadis on toteuttanut elinkaarensa aikana n. 50 produktiota Suomessa ja ulkomailla. Mukaan mahtuu draamaa, tanssia, luentoesityksiä, lastenesityksiä, musiikkia, runoutta, tarinateatteria, videoita, kirjallisia julkaisuja jne.

Vuonna 2017 teatterin ohjelmistoon kuuluu:

Temptation – ghosts, refugees from reality. Draamaa, liikettä, musiikkia ja runoutta yhdistelevä teos Witkacyn henkeen yhdessä tanssiteatteri Sivuun Ensemblen kanssa. Osatuottajana ja teoksen tilaajana toimii puolalainen Teatr Witkacego. Englanninkielinen.

Evoluutio, SciFi-näytelmä perheestä, joka luo uutta, vähemmän itsetuhoista ihmislajia.

Punainen viiva yhdessä klovneriaryhmä RedNoseCompanyn kanssa

Pelastetaan äiti, monesti palkittu lastennäytelmä joka on mahdollista esittää seitsemällä eri kielellä: suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, ranskaksi, espanjaksi, saksaksi ja venäjäksi.

Quo Vadis Poetry Band ja Paha Pyörä ovat runoutta ja musiikkia yhdisteleviä bändejä, jotka esiintyvät usein yhteiskeikoilla.

Ritual-luento

Kaikki esitykset ovat tilattavissa vierailulle.

Tulossa vuonna 2018: 

Sisarelleni

ICÔNES – Leipää, ruusuja ja ikoneita

Pidä blogia WordPress.comissa.
%d bloggers like this: