RITUAL

Järvikallas, Kautto

”Ritual” –esitys tutkii rituaalin kaipuuta ja rituaalin tajua -tajua samassa mielessä kuin huumorin tai draaman tajua – esityksellisin keinoin. Se koostuu useista toisiaan kommentoivista kohtauksista ja rituaalisista hetkistä jotka kaikki lähestyvät rituaalin käsitettä eri suunnilta. Tarkoituksena on muodostaa eräänlainen piiritystila jossa rituaalia ei määritellä mutta sitä lähestytään eri suunnilta.

Esitys toteutetaan teatteri Quo Vadiksen design-jurtassa, joka on rakennettu teatterin tekemistä varten. Quo Vadiksen jurtta on viimeiset seitsemän vuotta kiertänyt ympäri Suomea ja Eurooppaa menestyksekkäästi. Rituaalin tutkimiseen se tarjoaa erinomaisen välineen: jurtta itsessään muodostaa erilaisen tilan, kehyksen joka tekee mahdolliseksi asioita jotka muuten eivät olisi mahdollisia. Tässä mielessä jurtta itsessään herkistää kohtaamaan kehyksen merkityksen niin rituaalisissa kuin esityksellisissä tilanteissa.

”Ritual 3.0” on osa Otso Kauton tohtoritutkimusta Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun Esittävien taiteiden tutkimuskeskuksessa. Tutkimuksen aiheena on ”Rituaalin ja ritualisoinnin suhde uskoon ja uskottavuuteen”. Tohtoritutkimuksen ohjaajina toimivat Dosentti Terhi Utriainen ja Professori Esa Kirkkopelto.

Esityksen käsikirjoittajat, Marko Järvikallas ja Otso Kautto tunnetaan lukuisista töistä maamme eri teattereissa. Helsingissä heidän töitään on nähty mm Suomen Kansallisteatterissa.maija

Esitys kestää 1 h 40 min ja se esitetään ilman väliaikaa.

Tanakasta sisällöstä huolimatta esitys on myös täysipainoista teatteria: esityksellisyyden ja teatterin rituaalisten ulottuvuuksien takia tutkimus on paketoitu petollisen viihteelliseen muotoon.

Esityksen musiikki on kokonaisuudessaan Teatteri Quo Vadiksen omaa tuotantoa, ja siitä vastaa näyttelijä-muusikoista koostuva Poetry Band.

Esityksen lavastus on kuvataiteilija Tuula Nikulaisen käsialaa, ja sen ytimessä on huopaköysien moninainen käyttö. Punaiset huopaköydet ovat tässä esityksessä muuntuvia ”kaiken symboleja”.

Käsikirjoitus: Marko Järvikallas ja Otso Kautto; Ohjaus: Otso Kautto; Visualisointi: Tuula Nikulainen, Musiikin sävellys ja esittäminen: The Poetry Band

Lavalla: Marianna Kautto, Minerva Kautto, Maija Rissanen, Annina Rokka, Kaisla Rokka, Marko Järvikallas, Otso Kautto, Erkki Lampén, Mimo Pajunen-Noroila, Raffaele Goria , Petri Salonen, Juha Tuisku
anteeksi.maija 50vee anteeksi.anniinamimmo  how many roads kieletty.kieli kielletty.korjaamotakki.poreesaus kuningas sisters.loppu

Create a website or blog at WordPress.com
<span>%d</span> bloggaajaa tykkää tästä: