DSC_1255-01_preview (1)

Sisarelleni – Aikuistumisriittejä

Tiivistunnelmainen balladi vastuusta ja rooleista.

Esitykset

Sisarelleni on kiertävä tilausesitys, kysy lisää!

Maailman terät ei meihin pysty!

Teatteri Quo Vadiksen Sisarelleni kuvaa kahta teini-ikäistä sisarusta, jotka ottavat ensiaskelia aikuisuuteen.  Kaikki ei vaan ole mennyt ihan niin kuin pitäisi. Oikeastaan mikään ei ole mennyt niin kuin pitäisi. Siirtymäriitti aikuisuuteen on ajautunut tuntemattomille, levottomille urille. 

Hiljan ja Marjan mielessä sekoittuvat sek­suaali­suus, aikuisten monitahoinen kaksinaismoralismi, ja ulkoa tulevat odotukset, joiden täyttäminen tuntuu mahdottomalta. Ratkaistakseen ristiriidan edes jollakin tavalla, tytöt ovat kehittäneet leikin – tai “rituaalin” – kuten he itse sitä nimittävät: roolileikeissä he kohtaavat haaveiden ja todellisuuden hahmoja, jotka ottavat puuttuvan aikuisen paikan tyttöjen itse rakentamassa todellisuudessa. Kun tyttöjen roolileikkeihin eksyy naapuriin muuttanut keski-ikäinen mies, ne alkavat saada uusia, hallitsemattomia sävyjä. 

Käsikirjoituksen materiaali on syntynyt improvisaatiometodilla. Kohtauksia on kehitetty ryhmätyönä, tekstiä kierrätetty näyttämön kautta, omia kokemuksia on peilattu henkilöhahmoihin, tutkimustyötä tehty erilaisten tehtävien avulla. Lopulta Marko Järvikallas on kirjoittanut harjoitteissa syntyneen materiaalin pohjalta valmiin, eheän näytelmän. Tuloksena on pinnalta kevyt draama, jossa leikki ja sisäkkäiset roolit antavat huikeille näyttelijöille tilaa työskennellä syvältä koskettavan tematiikan parissa.

Marko Järvikallaksen Sisarelleni-näytelmä hämmentää ja kiusaa, aivan kuten päähenkilönsäkin.
Laura Kytölä, Helsingin Sanomat
Lue koko arvostelu

 

Työryhmä

Rooleissa Minerva Kautto, Maija Rissanen ja Jan-Christian Söderholm
Käsikirjoitus ja ohjaus Marko Järvikallas
Lavastus Annukka Pykäläinen
Valo- ja äänisuunnittelu Roy Boswell
Tuotanto Krista Mäkinen

Valokuvat Ida Stenros ja Jouko Siro

Kesto

Noin 1 tunti 40 minuuttia.

#sisarelleni

 

 

Create a website or blog at WordPress.com
<span>%d</span> bloggaajaa tykkää tästä: