DSC_1255-01_preview (1)

Sisarelleni – Aikuistumisriittejä

Tiivistunnelmainen balladi vastuusta ja rooleista.

 

Esitykset

su 13.06.2021 klo 16:00 KokoTeatteri, Helsinki  PERUTTU!

Liput: à 1178 € (ei alennuksia). Lippuja on myynnissä kuusi kappaletta.

Huom! Uudet hinnat!
Liput: á 707 € (ei alennuksia). Myynnissä 10 lippua.

Esitys toteutuu vain, jos se on loppuunmyyty 31.5.2021 mennessä.
Lippuvaraukset numerosta 050 3035029.

Esityksen lipunhinta koostuu vain tämän näytännön kustannuksista jaettuna kuuden hengen yleisölle, se ei sisällä markkinoinnin ja tuotannon alkuperäisen valmistamisen kustannuksia, lipunmyynnin kuluja tai teatterin peruskuluja.

Esityksen kulut ovat seuraavat:

Henkilöstökulut: 4320 € (Lämmitysharjoitukset pitkän esitystauon vuoksi, esityskorvaukset ja sivukulut)
Tilavuokrat: 1725 € (Harjoittelusali ja esitystila)
Tekijänoikeusmaksut: 880,16 €
Kuljetus: 120 €
Tarpeisto ja muut kulut: 20 €
Yhteensä: 7 065,16 €

Teatteri Quo Vadis on voittoa tavoittelematon yhdistys, joten lipputuloista jäävän 2,84 € lahjoitamme yleisön valitsemaan hyväntekeväisyyskohteeseen.

 

Esitys on osa Lain§uojattomat jatkot -tapahtumaa.
KokoTeatteri on kutsunut kylään Teatterikeskuksen jäsenryhmiä juhlistamaan yhdessä vapaiden ammattiteattereiden Lain§uojattomat -festivaalia kesäisten jatkojen merkeissä. Minifestarit järjestetään KokoTeatterissa 8.-13.6.2021. Lain§uojattomat jatkot esittelevät upean kokoelman esitystärppejä.

 

Maailman terät ei meihin pysty!

Teatteri Quo Vadiksen Sisarelleni kuvaa kahta teini-ikäistä sisarusta, jotka ottavat ensiaskelia aikuisuuteen.  Kaikki ei vaan ole mennyt ihan niin kuin pitäisi. Oikeastaan mikään ei ole mennyt niin kuin pitäisi. Siirtymäriitti aikuisuuteen on ajautunut tuntemattomille, levottomille urille. 

Hiljan ja Marjan mielessä sekoittuvat sek­suaali­suus, aikuisten monitahoinen kaksinaismoralismi, ja ulkoa tulevat odotukset, joiden täyttäminen tuntuu mahdottomalta. Ratkaistakseen ristiriidan edes jollakin tavalla, tytöt ovat kehittäneet leikin – tai “rituaalin” – kuten he itse sitä nimittävät: roolileikeissä he kohtaavat haaveiden ja todellisuuden hahmoja, jotka ottavat puuttuvan aikuisen paikan tyttöjen itse rakentamassa todellisuudessa. Kun tyttöjen roolileikkeihin eksyy naapuriin muuttanut keski-ikäinen mies, ne alkavat saada uusia, hallitsemattomia sävyjä. 

Käsikirjoituksen materiaali on syntynyt improvisaatiometodilla. Kohtauksia on kehitetty ryhmätyönä, tekstiä kierrätetty näyttämön kautta, omia kokemuksia on peilattu henkilöhahmoihin, tutkimustyötä tehty erilaisten tehtävien avulla. Lopulta Marko Järvikallas on kirjoittanut harjoitteissa syntyneen materiaalin pohjalta valmiin, eheän näytelmän. Tuloksena on pinnalta kevyt draama, jossa leikki ja sisäkkäiset roolit antavat huikeille näyttelijöille tilaa työskennellä syvältä koskettavan tematiikan parissa.

Marko Järvikallaksen Sisarelleni-näytelmä hämmentää ja kiusaa, aivan kuten päähenkilönsäkin.
Laura Kytölä, Helsingin Sanomat
Lue koko arvostelu

 

Työryhmä

Rooleissa Minerva Kautto, Maija Rissanen ja Jan-Christian Söderholm
Käsikirjoitus ja ohjaus Marko Järvikallas
Lavastus Annukka Pykäläinen
Valo- ja äänisuunnittelu Roy Boswell
Tuotanto Krista Mäkinen

Valokuvat Ida Stenros ja Jouko Siro

Kesto

Noin 1 tunti 40 minuuttia.

#sisarelleni

 

Create a website or blog at WordPress.com
%d bloggaajaa tykkää tästä: