Teatteri Quo Vadis

Theatre Quo Vadis

??????????????????????

TariNoita: Annina Rokka

TariNoita

Annina Rokka

Sadutusmenetelmää ja improvisaatiota käyttäen keräämme ja muokkaamme lasten ja ikäihmisten omia tarinoita ja ideoita esityksiksi. Työssä hyödynnetään esittävän taiteen, musiikin, teatterin ja tanssin mahdollisuuksia ihmisten kohtaamisessa sekä heidän elämäntarinansa kunnioittamisessa.

Sadutus on suomalainen menetelmä, jossa henkilöä pyydetään kertomaan satu tai tarina. Se kirjataan sana sanalta. Siinä saduttaja, joka kirjaa tarinan, asettuu kuuntelemaan kertojaa, antaa aikaansa ja osoittaa kiinnostusta ja arvostusta tarinankertojan ajatuksille. Oman äänen arvokkaasti esille saaminen on omiaan nostamaan kertojan itsetuntoa. Hän näkee, että hänen ajatuksillaan on merkitystä ja muut arvostavat niitä.

Projektissa kerätään tarinoita ja pyydetään kertojalta lupaa tehdä hänen tarinastaan dramatisointi, laulu, tanssi tai kuva. Lähtökohtainen työskentelymetodi on improvisoida yhteisössä ryhmän ja kanssataiteilijan esim. muusikon kanssa. Tarinankertoja ja hänen lähipiirinsä seuraavassa tapaamisessa näkee, millaisen heijastuspinnan hänen tarinansa ammattitaiteilijoissa on saanut aikaiseksi.

Lue lisää, seuraa TariNoita matkaa
tarinoita-quovadis.blogspot.fi

Pidä blogia WordPress.comissa.