Teatteri Quo Vadis

Theatre Quo Vadis

TariNoita

TariNoita-projektissa Annina Rokka kerää ja muokkaa lasten ja ikäihmisten omia tarinoita ja ideoita esityksiksi käyttäen sadutusmenetelmää ja improvisaatioita. Työssä hyödynnetään esittävän taiteen, musiikin, teatterin ja tanssin ammattilaisia ihmisten kohtaamisessa sekä heidän elämäntarinansa tulkinnassa.

Sadutus on suomalainen menetelmä, jossa henkilöä pyydetään kertomaan tarina. Se kirjataan sana sanalta. Siinä haastattelija asettuu kuuntelemaan kertojaa, antaa aikaansa ja osoittaa kiinnostusta ja arvostusta tarinankertojan ajatuksille. Kertojaa ei johdatella eikä keskeytetä.

TariNoita-ohjelmistosta voi tilata oman esityksen tai useita erilaisia kokonaisuuksia, ohjelmistossa mm: Sotalapsi ja Minun muistini.

Sotalapsi

Sotalapsi_netti

Pe 08.02.2019 klo 18:00 Kulttuuritalo Valve, Oulu  Osta lippu

Yli 70 000 suomalaislasta vietiin sotien aikana ilman vanhempiaan sotalapsiksi Ruotsiin, Norjaan tai Tanskaan. Lähivuosina Suomeen on sapunut yksin pakolaistaipaleelle lähetettyjä lapsia. Heitä kutsutaan ankkurilapsiksi.

Sotalapsi perustuu sotalasten haastatteluihin sekä vuonna 2010 koottuun teokseen Suuri matka vieraalle maalle. Lisäksi esitykseen on haastateltu sotaa ja terrorismia paenneita tämän päivän maahanmuuttajia.

Muusikko Erkki Lampén ja ohjaaja Mikko Korsulainen improvisoivat ja muokkasivat materiaalista yhdessä Annina Rokan kanssa esityksen, joka on kollaasimainen, moniääninen aikamatka yksityisiin kokemuksiin ja hylätyksi tulemisen pelkoon. Esitykseen luodaan ajankuvaa 40-luvulta musiikin avulla.

Sotalapsi voitti valtakunnallisen monologikilpailun 2018.

Kesto noin 90 minuuttia + keskustelu 30 minuuttia, sisältää väliajan.

Sotalapsi on esityksenä pieni helmi. Tuntuu, että joku tärkeä liikahtaa tässä ja nyt.
– Eeva Kauppinen, Kaleva

Työryhmä

Ohjaus Mikko Korsulainen
Käsikirjoitus Annina Rokka
Dramaturgia Annina Rokka ja Mikko Korsulainen
Musiikki Erkki Lampén
Äänisuunnittelu ja -toteutus Erkki Lampén ja Otto Ahlroos
Valosuunnittelu Otto Ahlroos
Lavastus Työryhmä
Puvustus Annina Rokka
Näyttämöllä Annina Rokka ja Erkki Lampén

Tilaukset ja lisätiedot
Annina Rokka

Minun muistini

Minun muistini2_netti
Muistisairaus koskettaa laajaa väestöä. Lähes joka perheessä laajasti ajatellen on muistisairas, useimmiten eläkeikäinen lähimmäinen, jonka omaisten on syytä asennoitua tilanteeseen ymmärryksellä ja kärsivällisyydellä.

Kohtaamisissa tarinankertojien kanssa esiin on kummunnut huomiota siitä, miten yksilöllinen ja erilainen jokainen muistisairas on. Miten eri lailla sairaus saattaa ilmetä ja millaista sopeutumista se vaatii omaishoitajalta.

Minun muistini on huumorilla höystetty tämän päivän arkisia tilanteita kuvaava lämmin tarinatuokio. Esitys on valmistettu muistisairaiden ja omaishoitajien omien tarinoiden pohjalta. Yhdistävä tekijä on muistisairaus.

Työryhmä

Käsikirjoitus ja dramaturgia Annina Rokka
Musiikki ja äänisuunnittelu
Juuso Kiviniemi
Valosuunnittelu Timo A. Aalto
Näyttämöllä Annina Rokka, Juuso Kiviniemi

Kesto noin 50 minuuttia

Yhteistyössä Salon Muistiyhdistys
Esityksen valmistamista tukee Suomen Kulttuurirahaston Varsinais-Suomen rahasto.

MUISTILIITTO-Salon-Muistiyhdistys-ry-logo-2013-cmyk-vaakavs_vihrea

Tilaukset ja lisätiedot
Annina Rokka annina.rokka ( at ) gmail.com
puh. 040 7644706

Pidä blogia WordPress.comissa.