TariNoita: Kaksin käsin

Nainen asettelee rusettia toisen naisen päähän.

Esitykset

la 21.8.2021 18:00 › Hupisaarten kesäteatteri, Oulu › Liput ovelta, varaa ennakkoon
su 22.8.2021 15:00 › Hupisaarten kesäteatteri, Oulu › Liput ovelta, varaa ennakkoon

Esitys on tilattavissa, ota yhteyttä!

Esityskieli: suomi

Tanssillinen teatteriesitys elämästä, johon tartuttiin kaksin käsin.

Esityksessä nähtävät ja kuultavat tarinat on kerätty Oulun Tuiran vanhuksilta, nuorilta ja lapsilta. Näyttelijä Annina Rokka, muusikko Mika Kolehmainen ja tanssija Mia Lappalainen ovat valmistaneet esityksen tutkien ja yhdistellen eri tarinoita. Käsikirjoitus, sävellys ja koreografia ovat syntyneet tarinankertojien elämänkokemusten pohjalta.

Esitys on lämminhenkinen, iloinen ja koskettava. Tunteet ja tunnelmat vaihtuvat, kuten elämässäkin. Lähtökohtaisesti esityksen kudelmaan kuuluvat kysymykset: mitä kätesi ovat tehneet, koskettaneet ja tunteneet?

Kaksin käsin -esitys on osa laajempaa Kaksin käsin -projektia, joka sisältää draamaa, kuvataidetta, kirjallisuutta, musiikkia ja äänisuunnittelua. Tarinoita on käsitelty henkilökohtaisissa haastatteluissa, ryhmätapaamisissa, työpajoissa ja osallistavissa esityksissä.

Työryhmä

Käsikirjoitus ja dramaturgia / Annina Rokka
Musiikki / Mika Kolehmainen
Koreografia / Mia Lappalainen
Valo- ja äänisuunnittelu / Otto Ahlroos
Lavalla / Näyttelijä Annina Rokka, muusikko Mika Kolehmainen ja tanssija Mia Lappalainen

Yhteistyössä

Oulun juhlaviikot, Kokardiklubi

Kiitos tuesta

Niilo Helanderin säätiö ja Taiteen edistämiskeskus

TariNoita

TariNoita-projekti on Quo Vadiksen osana toimiva yhteisöteatteri Oulun seudulla. Annina Rokka kerää ja muokkaa lasten ja ikäihmisten omia tarinoita ja ideoita esityksiksi käyttäen sadutusmenetelmää ja improvisaatioita. Työssä hyödynnetään esittävän taiteen, musiikin, teatterin ja tanssin ammattilaisia ihmisten kohtaamisessa sekä heidän elämäntarinansa tulkinnassa.

Sadutus on suomalainen menetelmä, jossa henkilöä pyydetään kertomaan tarina. Se kirjataan sana sanalta. Siinä haastattelija asettuu kuuntelemaan kertojaa, antaa aikaansa ja osoittaa kiinnostusta ja arvostusta tarinankertojan ajatuksille. Kertojaa ei johdatella eikä keskeytetä.

TariNoita-ohjelmistosta voi tilata oman esityksen tai useita erilaisia kokonaisuuksia.

Tilaukset ja lisätiedot: Annina Rokka annina.rokka ( at ) gmail.com, puh. 040 7644706