Uutiset

Louna-Tuuli Luukka on kiinnitetty Teatteri Quo Vadiksen teatterinjohtajaksi

Helsinkiläinen Quo Vadis jatkaa työtään tinkimättömän näyttämötaiteen parissa uusin voimin. Luukan myötä teatterin taiteellinen linja ottaa askeleen esitystaiteen suuntaan. 

Teatteri Quo Vadiksen teatterinjohtajaksi on valittu dramaturgi-ohjaaja ja esitystaiteilija Louna-Tuuli Luukka. Valintaryhmän vakuuttivat erityisesti Luukan vahva taiteellinen näkemys ja kirjallinen ilmaisu, vapaan kentän tuntemus sekä kiinnostus ryhmädynamiikan kehittämiseen. Luukka aloittaa tehtävässään helmikuussa 2024.

– Odotamme innostuneina, millaiseen suuntaan Luukka lähtee Quo Vadista viemään niin taiteellisesti kuin organisaationakin. Teatteri on uuden äärellä, ja sitä varten tarvitaan sekä visiointia että käytännönläheistä  juurruttamista. Louna-Tuuli Luukka tuo Quo Vadikseen näitä molempia, sanoo hallituksen puheenjohtaja Hanna Nyman.

– Olo on sekä utelias että luottavainen. Toivotan Luukalle erittäin antoisaa matkaa Quo Vadiksessa!, kommentoi teatterin nykyinen taiteellinen johtaja Minerva Kautto.

Louna-Tuuli Luukka

Teatteritaiteen maisteri ja teatteri-ilmaisun ohjaaja Louna-Tuuli Luukka on toiminut dramaturgi-ohjaajana ja esitystaiteilijana yli kymmenen vuotta. 

– Olen Quo Vadiksessa uusi tekijä, mutta odotan tulevan yhteisen työskentelyn olevan orgaanista ja ketterää. Tunnistan Quo Vadiksen profiilista itselleni keskeiset taiteelliset arvot ja toimintatavat, kuten tutkimuksellisen, prosessikeskeisen työskentelytavan, monitaiteisuuden, liikkeellä pysymisen eetoksen ja tinkimättömyyden ihanteen, sekä monipaikkakuntaisuuden että kansainvälisyyden painotuksen esitysten tekemisessä. Olemme molemmat mobiileja toimijoita teatterin ja esitystaiteen kentillä ja kaiken lisäksi meillä on ikäeroa vain pari vuotta. Quo Vadis haluaa pysyä muutoksessa ja niin minäkin!, luonnehtii Luukka tulevaa yhteistyötä.

Teatteri Quo Vadis

Teatteri Quo Vadis on vuonna 1985 perustettu kiertävä ammattiteatteri, joka tunnetaan monitaiteellisista näyttämöteoksista, monikielisestä lastenteatterista ja kansainvälisistä tuotannoista.


Lisätietoja: tuottaja Krista Mäkinen, , 0503035029

Kuvat: https://flic.kr/s/aHBqjAJrcu 

Linkit: https://quovadis.fi