Pelastetaan äiti

Keltahameinen näyttelijä pitelee sinistä sateenvarjoa ja näyttelee keltaisen käsinuken kanssa.

Esitys on tilattavissa, ota yhteyttä!

Kesto noin 45 minuuttia.

Esityskieli suomi.

Esityksellä on useita kieliversioita

viro: Päästame ema
ranska: Je sauverai Maman
espanja: Salvaré a mamá
ruotsi: Mamma ska räddas
englanti: Saving Mama
saksa: Rettet Mama
venäjä: Спасите Маму

Lasten näytelmäklassikko on kertomus pienestä tytöstä, joka pelastaa äitinsä Sinisen kynsistä.

Näyttelijä kuljettaa katsojat kymmenen roolinsa kautta kotoa autiomaahan, merelle ja vuorille. Taikatemppumaista kekseliäisyyttä, vauhtia ja taituruutta sisältävä esitys tarjoaa pohdiskeltavaa ja vahvoja elämyksiä myös lasten vanhemmille. Näytelmä käsittelee vanhempien läsnäolon katoamista ilman sanan “masennus” mainintaa.

Pelastetaan äiti sai ensi-iltansa vuonna 2006 ja sitä on siitä lähtien esitetty lukuisissa kaupungeissa Suomessa ja ulkomailla.

Esitys on luotu kiertäväksi, se sopeutuu vaivatta eri ympäristöihin ja tiloihin. Näyttelijän päällä olevasta puvusta kuoriutuu näytelmän aikana koko sen polveileva, kumpuileva ja vaihteleva lavastus.

Teatteri Quo Vadis ja Pelastetaan äiti -työryhmä palkittiin vuonna 2009 Suomen kulttuurirahaston Olavi Veistäjä -palkinnolla. Vuonna 2015 esitys palkittiin Novgorodin kansainvälisillä lasten- ja nuorten festivaaleilla.

Pelastetaan äiti on mahdollista esittää kahdeksalla eri kielellä! Kielet ovat suomen lisäksi ruotsi, englanti, ranska, espanja, saksa, viro ja venäjä.

Työryhmä

Käsikirjoitus / Otso Kautto ja Markku Hoikkala
Ohjaus / Otso Kautto
Lavastus ja puvustus / Nina Mansikka
Näyttelijät (teoksessa on 1 näyttelijä, joka vaihtelee eri kieliversioissa) / Annina Rokka, Minerva Kautto, Maija Rissanen, Eeva Putro, Anna Korolainen Crevier ja Kolina van den Berg
Valot ja äänet / Juha Tuisku

Kiitos tuesta

Helsingin kaupunki, Taiteen edistämiskeskus