Räpylät silmillä1

Pelastetaan äiti

Teatteri Quo Vadiksen Pelastetaan äiti on vahvasti visuaalinen seikkailusatu, kertomus pienestä tytöstä, joka pelastaa äitinsä Sinisen kynsistä. Näytelmä käsittelee vanhempien läsnäolon katoamista ilman sanan “masennus” mainintaa.

Näyttelijä kuljettaa katsojat kymmenen roolinsa kautta kotoa autiomaahan, merelle ja vuorille. Taikatemppumaista kekseliäisyyttä, vauhtia ja taituruutta sisältävä esitys tarjoaa pohdiskeltavaa ja vahvoja elämyksiä myös lasten vanhemmille.

Pelastetaan äiti sai ensi-iltansa vuonna 2006 ja sitä on siitä lähtien esitetty lukuisissa kaupungeissa Suomessa ja ulkomailla.

Esitys on luotu kiertäväksi, se sopeutuu vaivatta eri ympäristöihin ja tiloihin. Näyttelijän päällä olevasta puvusta kuoriutuu näytelmän aikana koko sen polveileva, kumpuileva ja vaihteleva lavastus.

Teatteri Quo Vadis ja Pelastetaan äiti -työryhmä palkittiin vuonna 2009 Suomen kulttuurirahaston Olavi Veistäjä -palkinnolla. Vuonna 2015 esitys palkittiin Novgorodin kansainvälisillä lasten- ja nuorten festivaaleilla.

Vuonna 2020 Pelastetaan äiti on mahdollista esittää kahdeksalla eri kielellä! Kielet ovat suomen lisäksi ruotsi, englanti, ranska, espanja, saksa, viro ja venäjä.

Työryhmä

Käsikirjoitus Otso Kautto ja Markku Hoikkala
Ohjaus Otso Kautto
Lavastus ja puvustus Nina Mansikka
Näyttelijät (teoksessa on 1 näyttelijä, joka vaihtelee eri kieliversioissa): Annina Rokka, Minerva Kautto, Maija Rissanen, Eeva Putro, Anna Korolainen Crevier ja Kolina van den Berg.
Valot ja äänet Juha Tuisku

Lisätietoja

Krista Mäkinen, tuottaja
050 303 5029
teatteri.quovadis@gmail.com

Create a website or blog at WordPress.com
%d bloggaajaa tykkää tästä: