TariNoita: Minun muistini

Nainen tarkastelee vanhaa, rikkinäistä hattua.

Kesto noin 90 minuuttia + keskustelu 30 minuuttia, sisältää väliajan.

Esityskieli: suomi

Esitys muistisairaiden ja omaishoitajien kokemuksista

Muistisairaus koskettaa laajaa väestöä. Lähes joka perheessä laajasti ajatellen on muistisairas, useimmiten eläkeikäinen lähimmäinen, jonka omaisten on syytä asennoitua tilanteeseen ymmärryksellä ja kärsivällisyydellä.

Kohtaamisissa tarinankertojien kanssa esiin on kummunnut huomiota siitä, miten yksilöllinen ja erilainen jokainen muistisairas on. Miten eri lailla sairaus saattaa ilmetä ja millaista sopeutumista se vaatii omaishoitajalta.

Minun muistini on huumorilla höystetty tämän päivän arkisia tilanteita kuvaava lämmin tarinatuokio. Esitys on valmistettu muistisairaiden ja omaishoitajien omien tarinoiden pohjalta. Yhdistävä tekijä on muistisairaus.

Yhteistyössä

Salon Muistiyhdistys

Kiitos tuesta

Suomen Kulttuurirahaston Varsinais-Suomen Rahasto, Viivi ja Niilo Kallion Rahasto

TariNoita

TariNoita-projektissa Annina Rokka kerää ja muokkaa lasten ja ikäihmisten omia tarinoita ja ideoita esityksiksi käyttäen sadutusmenetelmää ja improvisaatioita. Työssä hyödynnetään esittävän taiteen, musiikin, teatterin ja tanssin ammattilaisia ihmisten kohtaamisessa sekä heidän elämäntarinansa tulkinnassa.

Sadutus on suomalainen menetelmä, jossa henkilöä pyydetään kertomaan tarina. Se kirjataan sana sanalta. Siinä haastattelija asettuu kuuntelemaan kertojaa, antaa aikaansa ja osoittaa kiinnostusta ja arvostusta tarinankertojan ajatuksille. Kertojaa ei johdatella eikä keskeytetä.

TariNoita-ohjelmistosta voi tilata oman esityksen tai useita erilaisia kokonaisuuksia.

Tilaukset ja lisätiedot: Annina Rokka annina.rokka ( at ) gmail.com, puh. 040 7644706