TariNoita: Sotalapsi

Näytteliijä istuu puulaatikon päällä huivi päässään.

Esitys on tilattavissa, ota yhteyttä!

Kesto noin 90 minuuttia + keskustelu 30 minuuttia, sisältää väliajan. Esityksestä on saatavilla myös tallenne, kysy katseluoikeuksia: Annina Rokka annina.rokka ( at ) gmail.com, puh. 040 7644706

Esityskieli: suomi

Sotalapsi voitti valtakunnallisen monologikilpailun 2018

Yli 70 000 suomalaislasta vietiin sotien aikana ilman vanhempiaan sotalapsiksi Ruotsiin, Norjaan tai Tanskaan. Lähivuosina Suomeen on saapunut yksin pakolaistaipaleelle lähetettyjä lapsia. Heitä kutsutaan ankkurilapsiksi. 

Sotalapsi perustuu sotalasten haastatteluihin sekä vuonna 2010 koottuun teokseen Suuri matka vieraalle maalle. Lisäksi esitykseen on haastateltu sotaa ja terrorismia paenneita tämän päivän maahanmuuttajia.

Muusikko Erkki Lampén ja ohjaaja Mikko Korsulainen improvisoivat ja muokkasivat materiaalista yhdessä Annina Rokan kanssa esityksen, joka on kollaasimainen, moniääninen aikamatka yksityisiin kokemuksiin ja hylätyksi tulemisen pelkoon. Esitykseen luodaan ajankuvaa 40-luvulta musiikin avulla.

Työryhmä

Ohjaus / Mikko Korsulainen
Käsikirjoitus / Annina Rokka
Dramaturgia / Annina Rokka ja Mikko Korsulainen
Musiikki / Erkki Lampén
Äänisuunnittelu ja -toteutus / Erkki Lampén ja Otto Ahlroos
Valosuunnittelu / Otto Ahlroos
Lavastus / Työryhmä
Puvustus / Annina Rokka
Näyttämöllä / Annina Rokka ja Erkki Lampén

TariNoita

TariNoita-projektissa Annina Rokka kerää ja muokkaa lasten ja ikäihmisten omia tarinoita ja ideoita esityksiksi käyttäen sadutusmenetelmää ja improvisaatioita. Työssä hyödynnetään esittävän taiteen, musiikin, teatterin ja tanssin ammattilaisia ihmisten kohtaamisessa sekä heidän elämäntarinansa tulkinnassa.

Sadutus on suomalainen menetelmä, jossa henkilöä pyydetään kertomaan tarina. Se kirjataan sana sanalta. Siinä haastattelija asettuu kuuntelemaan kertojaa, antaa aikaansa ja osoittaa kiinnostusta ja arvostusta tarinankertojan ajatuksille. Kertojaa ei johdatella eikä keskeytetä.

TariNoita-ohjelmistosta voi tilata oman esityksen tai useita erilaisia kokonaisuuksia.

Tilaukset, esitystallenteen katseluoikeudet ja lisätiedot: Annina Rokka annina.rokka ( at ) gmail.com, puh. 040 7644706