TariNoita: Syntytarinoita

Esitykset

ti 13.8.2024 18:00 › Valvetalo, Oulu › Osta liput
ke 14.8.2024 13:00 › Valvetalo, Oulu › Osta liput
ke 21.8.2024 13:00 › Mainiokoti Ainola, Oulu › Tilausesitys

Ensiesitys 13.8.2024 klo 18:00 Oulussa Valvetalolla osana Oulun Juhlaviikkojen ohjelmistoa.

Miten minusta tuli minä?

Teatteriesitys Syntytarinoita kertoo pohjoisista oloista, siitä miten tänne synnyttiin ja miten täällä kasvettiin.  Tarinat on kerätty henkilökohtaisissa tapaamisissa heiltä, jotka kuuluvat nyt vanhimpiin sukupolviimme.

Syntytarinoista pilkahtaa kansanrunous, kansantarut ja kansanmusiikki. Tarinat kertovat konkreettisista syntymän hetkistä ja tapahtumista, jotka kääntävät sivun elämässä ja sysäävät uuden äärelle. Esitys on runoelmaa ja laulua elämän laajasta kirjosta. Se vastaa kysymykseen: Miten minusta tuli minä? Tuomme terveisiä Oulun eri alueiden ja hoivakotiyhteisöjen työpajoista uusien laulujen ja persoonallisten tarinoiden muodossa.  Kansanperinne kuuluu musiikin poljennossa, jossa kitaran ja laulun lisäksi soi perinteinen 2-rivinen haitari. Lavalla nähdään näyttelijä Annina Rokka ja muusikko Mika Kolehmainen. 

Kesto: noin 1 tunti

Työryhmä

Annina Rokka ja Mika Kolehmainen

Yhteistyökumppanit

Mainiokodit, Oulun Seudun Muistiyhdistys ja Oulun Juhlaviikot

Kiitos tuesta

Taiteen edistämiskeskus

TariNoita

TariNoita-projekti on Quo Vadiksen osana toimiva yhteisöteatteri Oulun seudulla. Annina Rokka kerää ja muokkaa lasten ja ikäihmisten omia tarinoita ja ideoita esityksiksi käyttäen sadutusmenetelmää ja improvisaatioita. Työssä hyödynnetään esittävän taiteen, musiikin, teatterin ja tanssin ammattilaisia ihmisten kohtaamisessa sekä heidän elämäntarinansa tulkinnassa.
Sadutus on suomalainen menetelmä, jossa henkilöä pyydetään kertomaan tarina. Se kirjataan sana sanalta. Siinä haastattelija asettuu kuuntelemaan kertojaa, antaa aikaansa ja osoittaa kiinnostusta ja arvostusta tarinankertojan ajatuksille. Kertojaa ei johdatella eikä keskeytetä.
TariNoita-ohjelmistosta voi tilata oman esityksen tai useita erilaisia kokonaisuuksia.
Tilaukset ja lisätiedot: Annina Rokka annina.rokka ( at ) gmail.com, puh. 040 7644706