Uutiset

Tiedote: Roskia, oopperaa, mummo ja kissa!

Piirroskuva, jossa kissa laulaa kuulle. Vieressä kuuntelee vihreä roska-auto.

Quo Vadiksen kantaesitys on lasten läpisävelletty musiikkinäytelmä kissasta ja hirveästä sotkusta.

Roskaooppera on musiikillinen ilottelu roskista, menetyksestä ja siitä toipumisesta. Se yhdistää yllättäviä elementtejä kuten oopperan ja roskat. Alle kouluikäisille suunnattu näytelmä käsittelee rakkaan menetystä ja konkreettisesti nykypäivän ongelmaa eli kasvavaa roskamäärää ja kierrätystä. Se tekee sen hullun hauskasti irrotellen ja musiikillisesti uutta erilaista musiikkia lapsille tarjoten.

Työryhmä haluaa antaa pienille lapsille kokemuksen oopperasta heille suunnattuna, heille mitoitettuna ja heitä inspiroivana. Teos tarjoilee klassista musiikkia oopperan muodossa helposti lähestyttävällä ja hauskalla tavalla.  Samalla kissan kokemukset herättelevät ajattelemaan planeettamme tilaa ja sitä, mitä yksi ihminen (tai kissa) voi tehdä maapallon hyväksi.

Työryhmä

Käsikirjoituksen näytelmään ovat tehneet Maija Rissanen ja Pirjo Heikkilä, teoksen on säveltänyt Aleksi Parviainen. Ohjaajana toimii Maarit Pyökäri. Kierrätysteemaisen lavastuksen ja puvustuksen on suunnitellut Ia Ensterä ja lavalla nähdään Maija Rissanen, Aleksi Parviainen sekä kissana Jan-Christian Söderholm. Kantaesitys nähdään Kanneltalossa 1.9.2021.

Teatteri Quo Vadis

Teatteri Quo Vadis on kiertävä ammattiteatteri, joka on vuodesta 1985 lähtien luonut omaa estetiikkaa ja näyttämökieltä. Ryhmästä on 35 vuoden aikana kehittynyt monissa yhteyksissä palkittu, ympäri maailmaa esiintyvä teatteri.

Lisätiedot

Tuottaja

Krista Mäkinen

0503035029

quovadis.fi

Kuva

https://flic.kr/s/aHsmVXyDCv kuvittaja: Ilja Karsikas