Uutiset

Teatteri Quo Vadis etsii teatterinjohtajaa 

Teatteri Quo Vadis etsii teatterinjohtajaa suunnittelemaan ohjelmistoa ja vastaamaan toiminnasta vuoden 2024 alusta alkaen. Hakijalta edellytetään teatterin ja esitystaiteen paikallista ja kansainvälistä tuntemusta. Hakuaika 30.4.2023 asti.

Teatteri Quo Vadis on ammattiteatteri, joka on vuodesta 1985 lähtien luonut omaa estetiikkaa ja näyttämökieltä. Ryhmästä on vuosien saatossa kehittynyt monissa yhteyksissä palkittu, ympäri maailmaa esiintyvä teatteri. Quo Vadis on toiminnassaan tinkimättömän taiteellinen. Sen nimi kysyy: minne menet? ja vihjaa liikkeeseen ja muutokseen, arvoihin, joita ilman uutta ilmaisua on vaikea saada aikaan.

Quo Vadiksen Tuki ry on opetus- ja kulttuuriministeriön tukea ja Helsingin kaupungin toiminta-avustusta saava rekisteröity yhdistys, joka toimii työnantajana. Teatteria johtaa teatterinjohtaja. Hänen läheisenä työparinaan toimii tuottaja.

Teatteri Quo Vadiksen teatterinjohtaja aloittaa työnsä vuoden 2024 alusta ja vastaa teatterin ohjelmistosuunnittelusta vuoden 2025 alusta alkaen. Teatterinjohtaja vastaa teatterin päivittäisen toiminnan (operatiivisesta) johtamisesta. Hänen työtehtäviinsä kuuluu, taiteellisen työn lisäksi hankkeiden ja verkostojen kehittäminen ja koordinointi, teatterin johtaminen ja teatterin edustaminen, rahoituksen suunnittelu ja apurahahakemusten laatiminen yhteistyössä tuottajan kanssa. Vastuualueisiin kuuluu lisäksi esihenkilötyö. Teatteri työllistää vakituisesti osa-aikaisen tuottajan ja lisäksi vuosittain maksimissaan 20 määräaikaista freelancer-teatterintekijää. Teatterinjohtajan esihenkilönä toimii yhdistyksen hallitus. 

Hakijalta edellytetään teatterin ja esitystaiteen vapaan kentän tuntemusta, sekä teatterin ja esitystaiteen kansainvälistä tuntemusta, ohjelmistosuunnittelusta ja tiimin johtamisesta sekä taiteen rahoitusrakenteiden ymmärrystä. Eduksi luetaan aikaisempi kokemus teatterin taiteellisen sisällön suunnittelusta sekä tuotannollinen ymmärrys. 

Tehtävän menestyksekäs hoitaminen edellyttää hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja, sujuvaa englannin kielen taitoa ja itsenäistä otetta työhön. Teatterilla on tällä hetkellä suomen, englannin, espanjan, ranskankielistä ohjelmistoa. Monipuolinen kielitaito luetaan hakijalle eduksi.

Hakijalla on oltava taide- tai kulttuurialan tai muun soveltuvan alan korkeakoulututkinto tai vastaava työelämässä hankittu kokemus. Teatterinjohtajan työkielet ovat suomi ja/tai englanti. Teatterilla on työpöytätila Esitystaiteen keskuksella Helsingissä ja työ voi edellyttää matkustamista Suomessa ja ulkomailla.

Työsuhde on määräaikainen 1.1.2024 alkaen tai sopimuksen mukaan ja työsuhde jatkuu 31.12.2027 saakka. Tämän jälkeen on mahdollista sopia kahden vuoden jatko-optiosta. Tehtävä on osa-aikainen 50% työajalla. Osa-aikatyön palkkaus lasketaan pohjautuen 100% kuukausipalkkaan, joka on 3000–3300 euroa kokemuksen mukaan. Työsuhteessa noudatetaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa. 

Nykyinen taiteellinen johtaja jatkaa työssään vuoden 2023 loppuun tai yhteisesti sovitulla siirtymäajalla ja osallistuu perehdyttämiseen. Perehdyttämiseen osallistuvat lisäksi tuottaja ja yhdistyksen hallitus työnantajana.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 30.4.2023 mennessä osoitteeseen . Haastattelut järjestetään viikoilla 19-21. Hakijoille ilmoitamme valinnasta 1.6.2023 mennessä.

Lisätietoja (ma–to klo 15–18):
Hallituksen puheenjohtaja (2020–2023), Annukka Pykäläinen puh. 041 513 2334
Taiteellinen johtaja, Minerva Kautto puh. 044 252 9812
Tuottaja, Krista Mäkinen puh. 050 303 5029