Uutiset

Tiedote: Quo Vadis Poetry Band Walt Whitmanin tulkkina

Quo Vadis Poetry Band on yhteistyössä Teatteri Umpihangen kanssa tarttunut amerikkalaisen runoilijan pääteokseen Ruohoa (Leaves of Grass). Lavalla nähdään tulkintoja Whitmanin rytmikkäistä ja hypnoottisista runoista omintakeiseen Poetry Band -tyyliin. Runoa, musiikkia, esitystä, video- ja kuvataidetta yhdistelevä näyttämöteos puhuu meidän ajastamme Whitmanin sanoin.

Walt Whitman (1819–1892) oli yhdysvaltalainen runoilija ja humanisti. Leaves of Grass on hänen pääteoksensa, kunnianosoitus luonnon monimuotoisuudelle ja kärkäs muistutus ihmisille: ekosysteemi on yhteisö ja me olemme osa sitä.

Poetry Band on Quo Vadiksen pitkäkantoinen runoutta ja musiikkia yhdistelevä hanke. Se on esiintynyt Suomen lisäksi mm. Ranskassa, Espanjassa ja Chilessä.


Luvassa on kaksoisensi-ilta: Näyttämöteoksen kantaesityksen yhteydessä esitetään myös Jonne Sippolan samanniminen videoteos, joka on kuvattu teoksen harjoitusjakson aikana Kemiönsaarella.

Työryhmä: Ohjaus / Otso Kautto Visuaalinen suunnittelu / Tuula Nikulainen Näyttämöllä / Hyde Hytti, Marko Järvikallas, Minerva Kautto, Otso Kautto, Juhani Liimatainen, Jan Noponen ja Maija Rissanen Tuottaja / Krista Mäkinen

Videoteoksen ohjaus, kuvaus ja leikkaus / Jonne Sippola Best boy / Miikka Pihlajamäki Leikkausassistentti / Laura Rämö Värimäärittely / Martin Jäger

Esitykset KokoTeatterissa Helsingissä 7. ja 14.12.2021 klo 19. Liput: Tiketti.

”Liput ja viirit sen tietävät: pelkät kankaat ja vaatekappaleet eivät merkitse mitään, vain liehuminen tuulessa merkitsee.”

Walt Whitman